ροή ειδήσεων

Εννέα εξαφανίσεις τουριστών στη χώρα μας μέσα σε 10 μέρες: Από τον Μόσλεϊ στη Σύμη μέχρι το ζευγάρι στη Βυτίνα

 

Εννέα εξαφανίσεις τουριστών έχουν σημειωθεί σε διάστημα 10 ημερών στη χώρα μας.

Οι εξαφανίσεις οφείλονται σε έναν συνδυασμό πολύ υψηλών θερμοκρασιών (που έφταναν μέχρι και τους 43-44°C), απώλεια προσανατολισμού, άγνοια του ανάγλυφου της περιοχής, αλλά και μη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού για πεζοπορία.

Οι 9 εξαφανίσεις τουριστών μέσα σε 10 ημέρες
Πρώτα ήρθε η εξαφάνιση του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, στις 5 Ιουνίου στη Σύμη. Ο 67χρονος είχε πάει για πεζοπορία και βρέθηκε νεκρός ύστερα από τέσσερις μέρες, κοντά σε φράχτη σε βραχώδη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, εκεί όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες.

Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε στις 9 Ιουνίου ένας 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο, ο οποίος είχε πάει για πεζοπορία ανάμεσα στις περιοχές Λιμνιώνας και Κλήμα, νοτιοδυτικά του νησιού. Δυστυχώς, εντοπίστηκε νεκρός έξι μέρες μετά, από μέλη της Ομάδας Ίκαρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Στην Αμοργό αγνοείται από τις 11 Ιουνίου 59χρονος Αμερικανός τουρίστας, ο οποίος φέρεται να ακολούθησε ένα μονοπάτι και στη συνέχεια να έχασε τον προσανατολισμό του. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία, με βάση και το σήμα που εξέπεμψαν για τελευταία φορά τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του.



Ενας 55χρονος Αμερικανός τουρίστας, που έκανε τις διακοπές του στο Μαθράκι, εξαφανίστηκε στις 11 Ιουνίου. Ο φίλος του ήταν αυτός που ειδοποίησε τις Αρχές, καθώς είχε να τον δει δύο ημέρες. Δυστυχώς, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός πέντε ημέρες μετά, σε παραλία κοντά στο παλιό λιμάνι, στη θέση Κόντρακας.

Ένας 80χρονος τουρίστας από το Βέλγιο, ο οποίος είχε έρθει για διακοπές στο Λασίθι, είχε πάει για πεζοπορία στις 13 Ιουνίου από το ξενοδοχείο της Χερσονήσου, όπου διέμενε με τη σύζυγό του, μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Λατούς. Η ώρα περνούσε και ο τουρίστας δεν είχε επιστρέψει, με τη σύζυγό του να καλεί την αστυνομία. Δυστυχώς, ο 80χρονος εντοπίστηκε νεκρός κοντά στον δρόμο που οδηγούσε στον αρχαιολογικό χώρο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Συναγερμός έχει σημάνει και στη Σίκινο, όπου αγνοούνται από τις 14 Ιουνίου δύο Γαλλίδες τουρίστριες, ηλικίας 64 και 73 ετών. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μονοπάτια του νησιού, και σε αυτές συμμετέχουν πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικό κλιμάκιο από την Ίο, καθώς και ο δήμαρχος του νησιού, Βασίλης Μαράκης, και δημοτικοί σύμβουλοι.

Συναγερμός σήμανε στις 14 Ιουνίου για την εξαφάνιση δύο Ισραηλινών περιπατητών στη Βυτίνα Αρκαδίας, οι οποίοι είχαν πάει για πεζοπορία στο Μαίναλο. Εκεί έχασαν τον προσανατολισμό τους και κατευθύνθηκαν προς το Ζυγοβίτσι, αντί για το μονοπάτι που οδηγεί προς τη Βυτίνα. Ευτυχώς, οι δύο πεζοπόροι βρέθηκαν ασφαλείς το βράδυ της επόμενης ημέρας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *