ροή ειδήσεων

Λίγο πριν την αυλαία τα Πανευρωπαϊκά ομαδικά Πρωταθλήματα Σκάκι Νέων 2024 στη Ρόδο



Άκρως ανταγωνιστικά κρίνονται όλα τα Πανευρωπαϊκά ομαδικά Πρωταθλήματα σκάκι Νέων 2024 στη Ρόδο. Με εξαίρεση την ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες στο “Rodos Palace” θα παίξουν μέχρι τελικής πτώσης για να διεκδικήσουν κάποιο από τα μετάλλια του βάθρου.

Η Αυστρία συνεχίζει το σερί των νικών και εκτοπίζει την Πολωνία, η οποία ισοβαθμούσε με το Ισραήλ στην πρώτη θέση, ενώ Ισραήλ και Αρμενία, μετά από τις νίκες τους καθορίζουν την τελική κατάταξη μετά τον 6 ο γύρο ως εξής:



1η Ισραήλ (10 βαθμοί),

2η θέση Αρμενία (9 βαθμοί)

και ακολουθούν Πολωνία, Αυστρία και Ουκρανία στις θέσεις 3-5 (8 βαθμοί).

Ανοιχτά όλα τα σενάρια στην κατηγορία κοριτσιών έως 18 ετών, αφού όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, η μία από την άλλη. H Ουκρανία, μετά την ισοπαλία με την Τουρκία, φαίνεται να απομακρύνεται από το βάθρo, ενώ η κορυφή της κατάταξης, Πολωνία, έχει εξασφαλίσει ένα από τα 3 μετάλλια.

Η τριάδα της κορυφής διαμορφώνεται ως εξής: 1η θέση Πολωνία (10 βαθμοί), 2η – 3η θέση Ισραήλ-Μπλε, Ρουμανία (9 βαθμούς), αλλά ακολουθεί από κοντά και η Γερμανία Ι στην 4η θέση με 8 βαθμούς. -Πριν την έναρξη του 6ου γύρου στην κατηγορία Νεανίδων Κ18…

Όλα φαίνονται να έχουν ήδη κριθεί στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών από την στιγμή που ο 6ος γύρος βρήκε νικητές Πολωνία, Τουρκία και Ρουμανία μιας και θα πρέπει να γίνει κάποια τεράστια ανατροπή ώστε να αλλάξει η τριάδα της κορυφής: 1 η θέση Πολωνία (12 βαθμοί – η μοναδική ομάδα με 6 στα 6), 2 η θέση Τουρκία (10 βαθμοί) και στην 3 η θέση ισοβαθμούν Ρουμανία (8 βαθμοί).

Χαμός σε κάθε γύρο επικρατεί στην κατηγορία κοριτσιών έως 12 ετών. H Ρουμανία έχασε από την Πολωνία και η Γερμανία κέρδισε την Ουγγαρία και η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής μετά τον 6 ο γύρο: 1η θέση Γερμανία (10 βαθμοί) και ισοβαθμία μεταξύ της 2ης – 4ης θέσης Τουρκία, Ρουμανία και Πολωνία. Όλοι οι συνδυασμοί για την τριάδα της κορυφής είναι πιθανοί. «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ» Η ΡΟΔΟΣ «Πειρατικό» το…πλοίο της Ρόδου στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 18 ετών. Ταλαδιανός, Σταματίου και Χούλλης έβαλαν…φρένο – μετά την Ελβετία – και στην ισχυρότατη Τουρκία με 2-2. Οι Ροδόλφος Σταματίου και Μυρτώ Κορινιώτη συνεχίζουν ακάθεκτοι το σερί θετικών αποτελεσμάτων και ηγούνται της ελληνικής αντιπροσωπείας με 4,5 βαθμούς σε 6 αγώνες. Τα κορίτσια του Ιππότη Γ στην κατηγορία μέχρι 12 ετών έγραψαν το 1-1 με την Κύπρο, ενώ τα κορίτσια της ομάδας Α κέρδισαν την ομάδα Δ και βρίσκονται στην 6η θέση της κατάταξης μετά τον 6 ο γύρο. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ.

H λήξη του 5ου γύρου βρίσκει τον GM Βασίλη Κοτρωνιά στην κορυφή με 4,5 στα 5, μετά την νίκη του επί του FM Αλέξανδρου Παπασημακόπουλου, με απόσταση μισού πόντου από τους πέντε ισόβαθμους με 4 βαθμούς που ακολουθούν (GM Antoaneta Stefanova, FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, GM Luka Budisavljevic, GM Grzegorz Nasuta και FM Δημήτρης Λαδόπουλος) στο «7ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού – Summer Cup 2024». Ο αθλητής της βασικής ομάδας Αλέξανδρος Ρηγόπουλος – Τσίγκος (2039) ήρθε ισόπαλος με το Νο 3 της αρχικής κατάταξης ΙΜ Giorgi Sibashvili. Ο Αλέξανδρος Ρηγόπουλος – Τσίγκος, βασικό μέλος της ομάδας του Σ.Ο. Ρόδου «Ιππότης» έκανε ισοπαλία με το Νο 3 της αρχικής κατάταξης ΙΜ Giorgi Sibashvili.

Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU), με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου, ενώ το Διεθνές Τουρνουά «Summer Cup 2024» έχει διοργανωτές, τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Ρόδου.

Σύνταξη: Γιώργος Αθανασίου


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *