ροή ειδήσεων

Σχετικά με την απαγόρευση εισόδου Τούρκων τουριστών στη Ρόδο


Τα παράπονα των Τούρκων τουριστών που δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την αίτηση βίζας «στην πόρτα» της Ρόδου θα επιλυθούν και όσοι έχουν πληρώσει θα φιλοξενηθούν στο μέλλον, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Sozcu.

Γίνονται προσπάθειες να αμβλυνθούν τα παράπονα των Τούρκων τουριστών που δεν μπόρεσαν να μείνουν στη Ρόδο λόγω των διαταραχών στην αίτηση βίζας στην πόρτα για τις μουσουλμανικές αργίες της Γιορτής της Θυσίας (Eid al-Adha), φιλοξενώντας τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Σε δήλωσή του στον τοπικό Τύπο, ο Γιάννης Παπαβασιλείου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, είπε ότι οι Τούρκοι τουρίστες που προτιμούσαν το νησί της Ρόδου για να περάσουν τις διακοπές στη μουσουλμανική γιορτή αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στο νησί λόγω καθυστερήσεων στην «αίτηση βίζας στην πόρτα», και όσοι έχουν κάνει την πληρωμή τους εκ των προτέρων, μπορούν να μείνουν στο ξενοδοχείο που έχουν κλείσει τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την πληρότητα των εγκαταστάσεων.

Ο Παπαβασιλείου δήλωσε ότι μια άλλη λύση που εξετάζεται είναι η επιστροφή χρημάτων και είπε, «Η τουρκική αγορά είναι πολύ σημαντική για τη Ρόδο και όλοι θέλουμε οι Τούρκοι επισκέπτες να έρχονται στο νησί μας όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Ελπίζουμε ότι η ομαλοποίηση θα επιτευχθεί σύντομα με την υποστήριξη της πολιτείας και τις αρμόδιες αρχές, μέχρι τότε, εμείς ως Ένωση «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους επισκέπτες του νησιού μας», είπε.

Από την άλλη, μετά τις δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση της Ρόδου, ανακοίνωσε ότι θα προσφερθούν δωρεάν διακοπές διάρκειας μιας εβδομάδας σε τουρίστες που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους λόγω της πυρκαγιάς στο νησί.

Περίπου 135 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν στις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στο νησί τον Ιούλιο του 2023 και 20 χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το νησί λόγω της πυρκαγιάς.



The Hellenic Information Team

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *