ροή ειδήσεων

Καλοκαιρινές διακοπές: Οι μισοί Κύπριοι ετοιμάζονται για Ελληνικά νησιά


 

Επιλέγουν Σκιάθο, Λευκάδα, Ρόδο, Σαντορίνη, Κρήτη & Κω - Αυξημένο ενδιαφέρον για Ισπανία, Πορτογαλία, Ινδία & Σρι Λάνκα


Με τις καλοκαιρινές διακοπές να πλησιάζουν, οι Κύπριοι ήδη προγραμματίζουν τις αποδράσεις τους, με τα νησιά της Ελλάδας να είναι όπως κάθε χρόνο πρώτα στις προτιμήσεις . Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για φέτος περιλαμβάνουν τη Σκίαθο, τη Λευκάδα, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη και την Κω.



Η Brief επικοινώνησε με τον κ. Αντώνη Ορθοδόξου, Εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων για να μας δώσει περισσότερα στοιχεία.

Δημοφιλείς προορισμοί για το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τον κ. Ορθοδόξου πάνω από το 50%, των Κυπρίων προτιμούν τα ελληνικά νησιά, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα μεταφοράς των αυτοκινήτων τους με το πλοίο. Σκιάθος, Λευκάδα, Ρόδος, Σαντορίνη, Κρήτη, Κως είναι οι κύριοι προορισμοί που επιλέγουν οι Κύπριοι όπως ανέφερε ο κ. Ορθοδόξου.

Αυξημένο ενδιαφέρον για Ισπανία, Πορτογαλία, Ινδία και Σρι Λάνκα

Πέραν των ελληνικών νησιών, πολλοί επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Επιρόσθετα, όπως και κάθε χρόνο, πολλοί επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Κεντρική Ευρώπη, στην Ιταλία και στο Παρίσι, σημείωσε. Για προορισμούς εκτός Ευρώπης αναφέρθηκε πως αυξάνονται τα ταξίδια στην Ινδία και την Σρι λάνκα.

Επιπλέον, αυξημένη ζήτηση φέτος σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζουν το ελληνικό νησί Κως, αλλά και η Ισπανία και η Πορτογαλία λόγω της απευθείας πτήσης προς Βαρκελώνη , διευκολύνοντας τους ταξιδιώτες, όπως ανέφερε ο Κ. Ορθοδόξου.

Σύγκριση τιμών με περσινή χρονιά

Όσον αφορά τις τιμές σε σύγκριση με πέρυσι, παρατηρούνται κάποιες αυξήσεις, αν και δεν είναι σημαντικά υψηλότερες. «Υπάρχουν κάποιες αυξήσεις αλλά πάει αναλόγως εποχής, δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει ακριβύνει. Είναι λίγο πιο αυξημένες αλλά όχι σε μη επιτρεπτά πλαίσια», κατέληξε ο κ. Ορθοδόξου. Επιπλέον,το ενδιαφερον για τα πακετα αυξανεται.


Ωστόσο, ο κ. Ορθοδόξου πρόσθεσε πως «ο κόσμος θα πρέπει να εμπιστευτεί τον τουριστικό πράκτορα και να κλείσει τις διακοπές του με τη βοήθειά του, γιατί υπάρχει εγγύηση πως εάν συμβεί κάτι, ο τουριστικός πράκτορας θα μπορέσει να είναι δίπλα του και να τον καλύψει».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΤΕΛΑ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *