ροή ειδήσεων

Πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα καταθέσει ο Δήμος Ρόδου



Μια δεύτερη ευκαιρία στον Δήμο Ρόδου να εκπονήσει σχέδιο και να υποβάλει, προς χρηματοδότηση, πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη της Ρόδου, δίνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Την εν λόγω πρόσκληση, ο Περιφερειάρχης είχε απευθύνει για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2022, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.



Ανταποκρίθηκαν θετικά και υπέβαλαν σχέδια Στρατηγικών, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης, οι Δήμοι Σύρου – Ερμούπολης, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Κω και Καλύμνου.

Σημειώνεται ότι οι Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποτελούν ένα εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών αστικών περιοχών.

Με δεδομένο ότι η πόλη της Ρόδου αποτελεί το πυκνότερο οικιστικό κέντρο της Περιφέρειας, με εκτεταμένες αστικές συγκεντρώσεις, ο Περιφερειάρχης συζήτησε εκτενώς με το νέο Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη το ζήτημα και η δέσμευση του Δημάρχου για άμεση κινητοποίηση στην κατεύθυνση σύνταξης φακέλου πρότασης, οδήγησε τον Περιφερειάρχη στην απόφαση να δώσει το πράσινο φως.

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *