ροή ειδήσεων

Toν Σεπτέμβριο θα κάνουν διακοπές στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες



Αμείωτο εξακολουθεί να παραμένει το ενδιαφέρον των Τούρκων επισκεπτών για διακοπές στη Ρόδο, έστω και για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, παρά τα σημαντικά μεν, πρόσκαιρα δε, όπως όλα δείχνουν, προβλήματα που παρουσιάσθηκαν πρόσφατα στην έκδοση βίζας στο Τελωνείο Ρόδου, λόγω πολλαπλάσιου αριθμού τουριστών από όσους προέβλεπε η σχετική ποσόστωση στα ελληνικά νησιά.

Το αυξημένο ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών για διακοπές στα ελληνικά νησιά και φυσικά και στη Ρόδο, οδήγησε πριν από λίγες μέρες σε ένα διαδικαστικό πρόβλημα που αφορούσε στη καθυστέρηση έκδοσης βίζας για 300 Τούρκους επισκέπτες που θέλησαν να περάσουν τις διακοπές τους για το Μπαϊράμι και να γιορτάσουν τη μεγάλη αυτή θρησκευτική τους εορτή στη Ρόδο, προβαίνοντας μάλιστα σε κρατήσεις στα ξενοδοχεία, χωρίς όμως να καταφέρουν να επισκεφθούν το νησί, λόγω του, τεχνικής καθαρά φύσης, προβλήματος που παρουσιάσθηκε.
 

Ένα πρόβλημα που φυσικά απογοήτευσε τους δεκάδες επισκέπτες από τη γείτονα χώρα, που θέλησαν να απολαύσουν όλα όσα προσφέρει το νησί, αυτός ο μοναδικός τουριστικός προορισμός που μαγνητίζει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Εν τούτοις, μετά από την αγαστή συνεργασία του Δήμου Ρόδου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού Γεωργίου Τόππου, του προέδρου της ΕΞΡ Γιάννη Παπαβασιλείου και του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στη Ρόδο Salim Kircaliali, βρέθηκε η λύση για τους 300 Τούρκους πολίτες που δεν κατάφεραν τις συγκεκριμένες ημέρες να κάνουν διακοπές στο νησί.

Με ανακοίνωση της η ΕΞΡ διευκρινίζει ότι:

««Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προσπαθώντας να διευκολύνει στο μέτρο των δυνατοτήτων της την απρόσκοπτη είσοδο και διαμονή των επισκεπτών από την Τουρκία στην Ρόδο, ενημερώνει όσους δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο νησί για τις διακοπές τους στο πρόσφατο Μπαϊράμι, λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση της βίζας τους, και οι οποίοι είχαν ήδη προπληρώσει την διαμονή τους στα ξενοδοχεία του νησιού, ότι μπορούν είτε μεταφέρουν την διαμονή τους για Σεπτέμβριο/ Οκτώβριο ανάλογα με την διαθεσιμότητα του ξενοδοχείου τους ή εναλλακτικά συνιστάται η επιστροφή των χρημάτων τους. Ήδη η ΕΞΡ έχει ενημερώσει σχετικά το τουρκικό Προξενείο στην Ρόδο, στο οποίο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τα στοιχεία τους μαζί με την απόδειξη κράτησης. Αφού λάβει όλα τα σχετικά στοιχεία, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, θα αποστείλει σε όλους ενημέρωση για την σχετική διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί».

«Είναι γεγονός ότι η τουρκική αγορά είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το νησί μας» επισημάνει ο αντιδήμαρχος κ. Τόππος και «είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι με την υποστήριξη κυβερνητικών παραγόντων και άλλων αρμόδιων φορέων, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί ακόμα περισσότερο και οι πολυπόθητες διακοπές για τους φίλους μας από την γείτονα θα υλοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο / Οκτώβριο, αφήνοντας πίσω όλα τα προβλήματα. Εξάλλου οι δύο φίλοι λαοί έχουν πολλά κοινά και οι Τούρκοι επισκέπτες είναι από τους πιο αγαπητούς επισκέπτες για τους Ροδίτες, καθώς ξέρουν να απολαμβάνουν και να ζουν την κάθε στιγμή, να ψωνίζουν, να επιλέγουν τις καλύτερες γεύσεις, αλλά και να διασκεδάζουν στις διακοπές τους. Κι εμείς με τη σειρά μας ως Δήμος Ρόδου και ως Διεύθυνση Τουρισμού τους περιμένουμε να τους δείξουμε την αυθεντική ροδίτικη φιλοξενία, να τους ξεναγήσουμε στην όμορφη πατρίδα μας, παρέχοντας τους παράλληλα πληροφοριακό, έντυπο και ψηφιακό υλικό, καθώς και τοπικά προϊόντα προσφορά ντόπιων παραγωγών».

 tourismtoday

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *