ροή ειδήσεων

Λέρος: Μεγάλη συγκέντρωση με αίτημα την άμεση στελέχωση νοσοκομείου, ΕΚΑΒ, δομών υγείας των νησιών



Με κύριο αίτημα την άμεση στελέχωση του Κρατικού Θεραπευτηρίου ΓΝ ΚΥ Λέρου κάτοικοι, εργαζόμενοι και υγειονομικοί συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου έξω από το χώρο του νοσοκομείου.

Ημέρα – ορόσημο χαρακτηρίστηκε η χθεσινή από τη διοίκηση της ΕΙΘΕΛ (Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου, ΚΥ Πάτμου ,ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου) και τους γιατρούς των δομών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κλειστής δομής προσφύγων. “Ο κόσμος δήλωσε ξεκάθαρα την απαίτηση του για στελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του στην δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, ότι είναι αντίθετος με την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας” τονίζει η ΕΙΘΕΛ



Παράλληλα, καλεί εργαζόμενους και πολίτες “να συνεχίσουν τον αγώνα, για ένα Νοσοκομείο που θα παρέχει σε όλους κατοίκους και φιλοξενούμενους υπηρεσίες υγείας σύγχρονες, δωρεάν και αποκλειστικά δημόσιες που αντιστοιχούν στα επιτεύγματα της επιστήμης-τεχνολογίας του 21 ου αιώνα”.

“Μια ψυχίατρος για 250 ασθενείς“

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, “οι κλινικές στο ΚΘ λειτουργούν κάτω από το όριο ασφαλείας με χαρακτηριστική την Ψυχιατρική κλινική, όπου αντιστοιχεί μία επιμελήτρια σε 250 Ασθενείς, νευρολόγος δεν υπάρχει, ακτινολόγος και αναισθησιολόγος προσφέρουν έργο μόνο για 15 μέρες τον μήνα”. Σύμφωνα με τους ίδιους, ΜΕΘ δεν λειτουργούν ούτε στη Λέρο, ούτε όμως και σε Κάλυμνο και Κω, ενώ προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 2020.

“Ο μόνος λόγος που στέκεται όρθιο το Νοσοκομείο” ανέφεραν οι ομιλητές στη συγκέντρωση “είναι η δουλειά των ίδιων των εργαζομένων που παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές”.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *