ροή ειδήσεων

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης για την επίθεση σε εργαζόμενο στο "Ελ. Βενιζέλος" - Παρέμβαση εισαγγελέα



Διεγράφη από τη ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα παραπέμψει τον κ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. με αίτημα τη διαγραφή του.


Με ανάρτηση του στο Χ [Twitter] ο κ. Αυγενάκης γνωστοποιεί την απόφαση του να κρατήσει την έδρα, χαρακτηρίζοντας "απόλυτα σεβαστή" την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή του απο την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

"Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη", αναφέρει ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει: "Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας", καταλήγει.


Βίντεο από κάμερα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" απεικονίζει τον πρώην υπουργό να επιτίθεται σε εργαζόμενο στην πύλη εξόδου, όταν σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες είχε χάσει την πτήση του.

Ο κ. Αυγενάκης, με δήλωσή του, ζήτησε "συγγνώμη", ωστόσο στην κυβέρνηση βράζουν με τη συμπεριφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.


Υπήρξε περιστατικό λεκτικής έντασης, ζητώ συγνώμη

"Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο", αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με το "λεκτικό" όπως το χαρακτηρίζει, περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του "από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό "άγριου ξυλοδαρμού", "λιποθυμιών", "χειροδικιών" απο μέρους μου".

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, "Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση". Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, (ο υπάλληλος) "αρνείτο κατ' επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο".
Εισαγγελική έρευνα για το επεισόδιο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για επεισόδιο βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ , Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, για τα οποία υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην υπουργός φέρεται να χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης. Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωση του αρνείται ότι άσκησε βία, αναφερόμενος σε λεκτικό επεισόδιο, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/7/24 17:05

    ΚΛΟΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΗΡΕΜΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΤΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. ΑVELE DICK ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/24 14:22

    Nija Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/7/24 16:43

    Ε ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΗΣΥΧΑΣΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΜΑΘΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *